Pikantná bravčovina s pečeňou
400 g bravčového stehna alebo sviečkovice, 200 g bravčovej alebo teľacej pečene, olej na opekanie, 1 cibuľu, 1 lyžičku červenej mletej papriky, 1 lyžicu vegety, 1–2 feferónky, l00 ml nealkoholického piva, 1 lyžicu kečupu, 1/2 worcesterskej omáčky, vodu na podliatie, mleté čierne korenie, soľ
Ako na to:Mäso nakrájame asi na 3 mm tenké plátky a dáme ich na horúci olej opiecť. Do mäsa pridáme cibuľu pokrájanú na kolieska, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, vegetu a natenko nakrájanú feferónku. Do masy vložíme na pásiky nakrájanú pečeň.
Pár minút povaríme, dochutíme kečupom, pivom, worcesterskou omáčkou, podlejeme trochou vody a až úplne nakoniec osolíme. Podávame s chlebom alebo s tmavým celozrnným pečivom a kyslou uhorkou.