Baraní guláš
800 g baranieho stehna, 100 g bravčovej masti, 1 väčšiu cibuľu, rascu, 2 strúčiky cesnaku, mletú červenú papriku, 700 g zemiakov, 4 zelené papriky, 4 paradajky, mleté čierne korenie, soľ
Ako na to:Mäso umyjeme, pokrájame na menšie kúsky a na masti za stáleho miešania opražíme. Pridáme nakrájanú cibuľu, rascu, cesnak, mletú červenú papriku, korenie.
Niekoľko minút dusíme a potom podlejeme vodou tak, aby bolo mäso prikryté. Osolíme a na miernom ohni varíme asi 1 1/2 hodiny. Keď je mäso polomäkké, pridáme na kocky pokrájané zemiaky, papriky a paradajky.
Ak treba, podlejeme ešte vodou. Dovaríme domäkka. Podávame s chlebom.