Mäsové guľky v diabolskej omáčke
500 g mletého mäsa, vajce, 2 lyžice hladkej múky, olej, soľ, mleté čierne korenie
Omáčka: 2 lyžice oleja, cibuľu, 2 lyžice hladkej múky, 250 ml sladkej smotany, 3 strúčiky cesnaku, 2 bobkové listy, 1 paradajkový pretlak, 2 lyžice ríbezľového lekváru, čili korenie, čierne korenie, soľ
Mleté mäso premiešame s korením a vajcom. Pomocou múky tvarujeme guľky, ktoré zo všetkých strán opečieme na oleji.
Omáčka: Orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme paradajkový pretlak, cesnak, korenie, soľ a krátko povaríme. Primiešame lekvár, zriedime vodou, necháme zovrieť a pridáme guľky. Uvarené guľky vyberieme.
Omáčku zahustíme smotanou zmiešanou s hladkou múkou. Krátko povaríme a odstavíme zo sporáka.