Plnené medové srdiečka
2 väčšie lyžice medu, 450 g hladkej múky, 130 g práškového cukru, 80 g masla, 2 vajcia, 1 lyžičku medovníkového korenia, 1 lyžičku sódy bikarbóny
Plnka: 1 lyžicu medu, 250 g rozmrvených piškót, za hrsť mletých orechov, 3 lyžice ríbezľového džemu, 3 lyžice rumu, 1 lyžicu kakaa
Z jednotlivých surovín vymiesime cesto, ktoré necháme 3 hodiny odpočívať. Na pomúčenej doske ho rozvaľkáme na hrúbku 3 mm a vykrajujeme srdiečka.
Poukladáme ich na vymastený plech a dáme piecť do vyhriatej rúry.
Všetky suroviny na plnku vymiešame spolu. Ak sa nám zdá plnka hustejšia, pridáme trochu vody.
Upečené srdiečka natierame plnkou a zlepujeme. Nakoniec srdiečka namáčame v čokoláde a dozdobíme farebnou posýpkou.