Pagáčiky so šunkovou náplňou

Potrebujeme:

360 g hladkej múky, 180 g masla, žĺtka, 6 lyžíc bieleho vína
Plnka: 3 lyžice sladkej smotany, 50 g postrúhaného tvrdého syra, 200 g nadrobno pokrájanej šunky

Ako na to:

Múku s maslom, žĺtkami a bielym vínom zmiešame na hladké cesto. Odložíme ho na asi 1 hodinu na chladné miesto. Potom ho na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku asi 1 cm a vykrajujeme pagáčiky.
Na pagáčik natrieme plnku (pokrájanú šunku zmiešame so syrom a smotanou), prikryjeme druhým pagáčikom a ukladáme na vymastený plech. Po povrchu potrieme rozšľahaným bielkom a upečieme vo vopred vyhriatej rúre.

11.01.2009

Podobné recepty