Medailóniky z tresky
600 g filiet z čerstvej tresky (môže byť aj z mrazenej), citrónovú šťavu z 1/2 citróna, 2 strúčiky cesnaku, 3 lyžice hladkej múky, 2 vajcia, 2 lyžice škrobovej múčky, 1 lyžicu petržlenovej vňate, olej na vyprážanie, biele mleté korenie, soľ
Ako na to:Filety z tresky umyjeme, osušíme a pokrájame na menšie kúsky. Osolíme ich a okoreníme mletým bielym korením. Potrieme pretlačeným cesnakom a pokvapkáme citrónovou šťavou.
Pripravené filety obalíme v hladkej múke. Z vajec a zo škrobovej múčky vyšľaháme cestíčko, v ktorom obaľujeme jednotlivé medailóniky a vyprážame na oleji z oboch strán dozlatista.
Medailóniky podávame posypané petržlenovou vňaťou a pokvapkané citrónovou šťavou.