Šalát z červenej kapusty
1/4 hlávky červenej kapusty, 2 natvrdo uvarené vajcia, 1 malú konzervu sterilizovaného hrášku, 1 sterilizovanú kápiu, 1 cibuľu, 4 kusy sterilizovaných uhoriek, 150 g postrúhaného syra, 1 téglik bieleho jogurtu, 200 ml vody, 2 lyžice octu, 2 lyžice práškového cukru, 1 lyžicu posekanej pažítky
Ako na to:Očistenú kapustu pokrájame na tenké rezance, osolíme a necháme odstáť asi 10 minút. Potom ju sparíme vriacim nálevom z vody, octu a cukru. Prikryjeme a necháme vychladnúť.
Nálev zlejeme, pridáme nakrájanú cibuľu, kápiu, uhorky, posekané vajcia, pažítku a hrášok. Nakoniec posypeme strúhaným syrom a zľahka premiešame s jogurtom. Dochutíme soľou a podľa chuti aj octom.