Krkovička na víne
1,5 kg bravčovej krkovičky alebo vykosteného karé, 4 lyžice oleja, 3 lyžice hladkej múky, 2 strúčiky cesnaku, 500 ml červeného vína, 4 lyžice jemného kečupu, 1 lyžicu nasekanej petržlenovej vňate, mleté čierne korenie, soľ
Ako na to:Umyté mäso rozdelíme na štyri kusy, osolíme, okoreníme a obalíme v hladkej múke. Prudko opečieme na oleji z oboch strán a preložíme do pekáča.
Na 1 lyžici nového oleja veľmi krátko opražíme plátky cesnaku a zalejeme červeným vínom. Pridáme kečup a dusíme 10 až 15 minút.
Ochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou. Vínovou šťavou prelejeme opečené mäso a prikryté pečieme v rúre domäkka. Pred koncom pečenia odokryjeme.
Podávame so zemiakmi v akejkoľvek úprave.