Morčacie filé s jablkami a šunkou
Potrebujeme:
800 g morčacích pŕs, 1 PL soli, 0,75 dcl oleja, 100 g masla, 50 g hrozienok, 250 g jabĺk, 150 g šunky
Ako na to:Morčacie filé zľahka naklepte, osoľte a opečte na oleji z oboch strán. Pridajte tretinu masla a poduste.
Hrozienka opláchnite, zalejte trochou vriacej vody, pridajte ďalšiu tretinu masla a očistené, ošúpané jablká pokrájané na tenké plátky. Spolu poduste.
Na zvyšku masla ohrejte plátky šunky. Hotové filé zalejte vlastnou šťavou, obložte jablkami, hrozienkami a šunkou. Ako príloha je vhodná ryža, zemiaky a jemnejšie druhy zeleninových šalátov.
24.12.2008
Podobné recepty
Morčacie Cordon Blue, Rybie filé s jablkami, Morčacie závitky, Morčacie prsia plnené čučoriedkami, Morčacie prsia s broskyňou, Pečené morčacie stehno v zeleninovej omáčke, Zapekané morčacie stehno, Morčacie rezne s broskyňovým karamelom, Pečené morčacie stehno v zeleninovej omáčke, Morčacie rezne s broskyňovým karamelom