Zapečená kyslá kapusta

Potrebujeme:

400 g kyslej kapusty, 400 g v šupke uvarených zemiakov, 50 g údenej slaniny, 50 g oleja, 1 cibuľu, soľ, 100 ml vody, 1 lyžicu citrónovej šťavy, 1 lyžicu práškového cukru, 1 lyžičku drvenej rasce, 300 g vareného údeného mäsa, 1 šálku hustej kyslej smotany, tuk na vymastenie pekáča, strúhanku na vysypanie pekáča

Ako na to:

Slaninu pokrájame na menšie kocky, mierne osmažíme, pridáme cibuľu nakrájanú na kolieska a spolu orestujeme. Pár koliesok cibule si odložíme na ozdobenie povrchu pri zapekaní.
Pridáme kapustu, soľ, štipku cukru, podleme trochou horúcej vody a dusíme asi 10–15 minút. V polovici dusenia dochutíme citrónovou šťavou a rascou.
Do pripraveného pekáča uložíme vrstvu zemiakov nakrájaných na plátky a pokvapkáme ich olejom. Na zemiaky navrstvíme polovicu udusenej kapusty, údené mäso nakrájané na kocky a opäť zemiaky a kapustu.
Povrch polejeme smotanou a pokvapkáme olejom. Zapečieme v rúre dočervena.

12.01.2009

Podobné recepty