Zapekané jahňacie rezne

Potrebujeme:

800 g jahňacieho mäsa, 2 lyžice horčice, strúhanku na obaľovanie, 2 vajcia, soľ, olej na vyprážanie
Marináda: 200 ml vody, 1 lyžicu horčice, 1 lyžicu kečupu,, 1 lyžicu masla, 1 lyžicu oleja, 1 lyžičku vegety, mleté čierne korenie

Ako na to:

Mäso pokrájame na rezne, naklepeme, potrieme horčicou a necháme odležať aspoň 4 hodiny. Rezne obalíme v strúhanke a znova vyklepeme. Obalíme ich vo vyšľahaných a osolených vajciach a vypražíme na oleji.
Z jednotlivých surovín pripravíme marinádu a dobre vymiešame. Vypražené rezne našikmo poukladáme do pekáča, zalejeme pripravenou marinádou, zakryjeme alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry.

12.01.2009

Podobné recepty