Hovädzie s fazuľou
450 g hovädzieho zadného mäsa bez kosti, 400 g červenej fazule, 250 ml červeného vína, 3 väčšie cibule, 5 strúčikov cesnaku, 1 malý paradajkový pretlak (alebo olúpané paradajky z konzervy), 2 lyžice oleja, 2 čerstvé červené papriky, 1 lyžičku rasce, 1 lyžičku majoránu, 1 lyžičku posekaných čili papričiek, 1 bujónovú kocku, 1 lyžicu posekanej petržlenovej vňate, soľ
Ako na to:Fazuľu na noc zalejeme vodou. Potom vodu scedíme, nalejeme červené víno a varíme asi 10–15 minút.
Mäso pokrájame na drobné kúsky a orestujeme na oleji. Pridáme dve pokrájané cibule, prelisovaný cesnak a spolu pražíme.
K mäsu pridáme pretlak, fazuľu, ochutíme koreninami, premiešame a zalejeme takým množstvom vody, aby bolo všetko zakryté.
Pred koncom varenia pridáme bujónovú kocku, papriky nakrájané na pásiky a opatrne ochutíme soľou. Dusíme domäkka.
Mäso podávame ozdobené kolieskami cibule a posypané petržlenovou vňaťou.