Zapekané bravčové mäso
800 g bravčovej panenky, 4 kusy syra s bielou plesňou na povrchu, 300 ml oleja, 1 lyžicu grilovacieho korenia, 1 cibuľu, 2 lyžice hladkej múky, posekané vlašské orechy na ozdobenie, soľ
Ako na to:Umyté mäso nakrájame na hrubšie plátky, naklepeme, ochutíme grilovacím korením a opečieme na oleji z oboch strán.
Syr s bielou plesňou prekrojíme pozdĺžne a poukladáme na opečené plátky mäsa. Povrch syra ozdobíme orechmi a ešte dusíme prikryté
asi 5 minút. Podľa chuti dosolíme.
Cibuľu nakrájame na kolieska, obalíme v múke a prudko vypražíme na oleji dochrumkava.
Mäso ozdobíme pripravenou cibuľou a podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom.