Dusená ryba so smotanovou omáčkou
600 g ryby (podľa vlastnej chuti), šťavu z 1/2 citróna
Omáčka: 2 lyžice tuku alebo masla, 200 ml smotany, 2 lyžice nakrájaných šampiňónov, 1 lyžicu cibule, 1 lyžicu nasekanej petržlenovej vňate, soľ
Rybu nakrájame na filety, umyjeme, nasolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou.
Na panvici roztopíme tuk, vložíme rybu, prikryjeme a dusíme asi 6 minút z každej strany. Udusenú rybu opatrne vyberieme a udržíme v teple.
Do tuku, v ktorom sme dusili rybu, dáme osmažiť cibuľu a šampiňóny. Ochutíme vegetou, petržlenovou vňaťou, prilejeme kyslú smotanu a krátko prevaríme.
Dusenú rybu podávame preliatu omáčkou a ako prílohu môžeme pripraviť opečené zemiaky.