Hovädzie mäso z brokolicou
400 g hovädzieho zadného mäsa, 4 PL sójovej omáčky, 1 PL kukuričnej múky, 1 PL sherry, ¼ kg čerstvej brokolice, ¼ ČL strúhaného ďumbiera, 6 PL oleja, soľ, mleté čierne korenie
Ako na to:Mäso pokrájajte na hrubšie rezance a premiešajte so sójovou omáčkou, s kukuričnou múkou, so sherry a s cukrom. Nechajte 20 min. postáť. Brokolicu očistite, podrezávajte ružice a pokrájajte na rovnomerné kúsky. Stopky olúpte a nadrobno pokrájajte. Potom ju aj so stopkami na rozohriatom oleji opražte, posypte strúhaným ďumbierom, osoľte a okoreňte mletým čiernym korením. Odložte do tepla. Na oleji opražte hovädzie mäso domäkka. Keď je hotové, vložte späť brokolicu. Všetko spolu prehrejte a podávajte.