Zapekaná sliepka

Potrebujeme:

1 varenú sliepku z polievky, 1 pohár smotany, 1 žĺtok, 1 mokka lyžičku karí korenia, soľ, 50 g masla, petržlenovú vňať

Ako na to:

Vykostené varené mäso pokrájame na kúsky, poukladáme do vymastenej ohňovzdornej misy a polejeme omáčkou, ktorú pripravíme zo smotany, žĺtka, karí korenia a soli.
Karí korenie môžeme nahradiť muškátovým orieškom alebo vegetou. Na omáčku rozdrobíme maslo a jedlo zapekáme v horúcej rúre 15-20 minút.
Predkladáme ho v mise, v ktorej sa mäso zapekalo, posypané posekanou petržlenovou vňaťou.
K takto zapekanej sliepke môžeme podávať ryžu, zemiaky, šalát aj kompót.

01.03.2009

Podobné recepty