Zapekané kuracie prsia a šampiňóny
kuracie prsia (prípadne môžeme použiť aj iný druh mäsa, napr. bravčové stehno), cibuľu, šampiňóny, nastrúhaný syr, horčicu, kečup, smotanu, trocha oleja, soľ, čierne korenie, sladkú papriku
Ako na to:Mäso nakrájame na rezne a vyklepeme natenko. Každý rezeň osolíme, okoreníme a opaprikujeme, poukladáme na seba a necháme chvíľu odležať (cca 10 min).
Na plech dáme trocha oleja a poukladáme rezne. Na rezne dáme buď opraženú, alebo surovú nakrájanú cibuľu, na plátky nakrájané šampiňóny a celé husto posypeme strúhaným syrom.
Syr pokvapkáme trochou horčice a kečupu a celé zalejeme smotanou.
Zapekáme asi kuracie mäso – cca 20 minút, bravčové mäso – cca 60 minút.
Podávame so zemiakmi pripravenými na rôzny spôsob.