Zaprávané kurča
1 kurča, lyžičku masla, 150 g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, zeler), 1 cibuľu, 200 g čerstvých húb, 1 malý karfiol, 2 lyžice zelenej petržlenovej vňate, 30 g masla, 1 lyžicu hladkej múky, 2 dcl kyslej smotany, lyžičku vegety, soľ
Ako na to:Kurča rozkrájame na porcie a posypeme vegetou.
Na masle opražíme pokrájanú cibuľu a koreňovú zeleninu. Pridáme kurča, podlejeme a dusíme.
Mäkké mäso vyberieme, šťavu so zeleninou prelisujeme, z masla a múky urobíme zápražku, zalejeme smotanou, prelisovanou šťavou, pridáme udusené huby, uvarený posekaný karfiol, petržlenovú vňať, dobre premiešame, dosolíme a všetko pridáme na mäso.
Podávame so žemľovou knedľou.