Raňajkové burgery
450 g morčacích pŕs bez kosti a kože, 115 g ryže natural, 4 lyžice zmixovaných sušených sliviek, 1 lyžicu dijonskej horčice, 1/2 lyžičky sušenej šalvie, 1/2 lyžičky sušeného rozmarínu
Ako na to:Morčacie prsia pokrájame na veľké kusy. Dáme ich do mixéra a pokrájame nahrubo.Posekanú morčacinu preložíme do misy.
Pridáme ryžu, zmixované sušené slivky, horčicu, šalviu aj rozmarín a dobre premiešame.
Zo zmesi sformujeme 12 burgerov s priemerom asi 5 cm. Grilovaciu panvicu postriekame sprejom alebo vymastíme olivovým olejom. Gril rozohrejeme na strednú teplotu.
Burgery preložíme do grilovacej panvice a grilujeme asi 3 minúty z každej strany, alebo kým nie sú dobre prepečené.