Špargľový šalát s kozím syrom
250 g zelenej špargle, 250 g bielej špargle, šťavu z 1 citróna, 1 lyžicu práškového cukru, 2–3 hrste mladých ešte nenaliatych strukov hrachu, 2 lyžice oleja, 150 g kozieho syra, 7 plátkov údeného lososa, 1 menší hlávkový šalát, soľ
Nálev: 2 lyžice olivového oleja, 1 lyžicu horčice, 2 lyžice vínneho octu, 1 lyžicu nahrubo nasekanej petržlenovej vňate, soľ
Čistú, olúpanú špargľu nakrájame na 5 cm dlhé kúsky a varíme vo vode ochutenej citrónovou šťavou, cukrom, soľou asi 15 minút. Struky hrachu umyjeme a krátko orestujeme na oleji.
Nálev: Olivový olej rozmiešame s horčicou, vínnym octom, so soľou a ochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Do misky vložíme vychladnutú zeleninu, natrhané listy hlávkového šalátu, lososa nakrájaného na pásiky a zalejeme nálevom. Posypeme rozmrveným alebo nahrubo nastrúhaným kozím syrom.