Pečený plnený moriak

Potrebujeme:

1 moriak, 8 rožkov, korenie, soľ, pečeň z moriaka, 150 g sterilizovaného hrášku, 50 g mandlí, 50 g anglickej slaniny, majorán, 4 vajcia, 1 cibuľu, 8 lyžíc oleja, 2 dcl piva, 4 dcl mlieka, 1 lyžicu mala, olej na pečenie

Ako na to:

Vyčisteného moriaka dobre umyjeme, nasolíme a necháme hodinu stáť. Potom ho prešpikujeme olúpanými mandľami a anglickou slaninou.
Rožky pokrájame na kolieska upražíme na oleji. Na jednej lyžici oleja speníme nadrobno pokrájanú cibuľu a pridáme k opraženým rožkom.
Všetko zalejeme mliekom, pridáme podľa chuti soľ, korenie a 1 lyžicu majoránu, vajíčka a všetko dobre premiešame. Pečeň nadrobno posekáme a dáme do pripravenej plnky, ktorú za stáleho miešania dusíme až do zhustnutia a naplníme ňou pripraveného moriaka, otvor zašijeme, na pekáči moriaka potrieme pivom.
V polovici pečenia moriaka prevrátime. Nakoniec ho rozštvrtíme a podávame so zemiakovou kašou.

13.01.2009

Podobné recepty