Ohnivé kurča z orientu
100 g údenej slaniny, 1 kurča alebo 4 kuracie stehná, soľ, mleté čierne korenie, 2 červené zeleninové papriky, 2 zelené zeleninové papriky, 1 cibuľu, 3-4 štipľavé papričky, 100 g mrkvy, 50 g zelenej fazuľky, 100 g šampiňónov, 1 bobkový list, hydinový vývar, 4 paradajky, 2 strúčiky cesnaku
Ako na to:Údenú slaninu pokrájame na malé kocky a opražíme. Keď slanina pustí masť, vložíme rozporcované kurča a prudko opražíme zo všetkých strán.
Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením, pridáme pokrájané červené a zelené papriky bez jadrovníkov, cibuľu posekanú nadrobno, posekané štipľavé papričky, očistenú a pokrájanú mrkvu, zelenú fazuľku, pokrájané šampiňóny a bobkový list.
Všetko podlejeme vývarom, prikryjeme a udusíme do mäkka. Nakoniec pridáme pokrájané olúpané paradajky, cesnak rozotrený so soľou a krátko podusíme.
Podávame s bielym chlebom alebo so sendvičom.