Kurča so zeleninovou plnkou
1 kurča, 1 rožok, 100 g mrkvy, 60 g zeleru, 50 g petržlenu, 100 g karfiolu, 1 vajce, 30 g masla, soľ, trocha strúhanky, citrónovú šťavu
Ako na to:Kurča umyjeme a osolíme, pečeň a srdce z kurčaťa zomelieme. K pomletým vnútornostiam pridáme na malé kocky pokrájaný rožok, postrúhanú mrkvu, zeler, petržlen a posekaný karfiol. Potom primiešame maslo vymiešané so žĺtkom, osolíme a nakoniec plnku podľa potreby zahustíme preosiatou strúhankou a skypríme vyšľahaným bielkom.
Pripravené kurča naplníme plnkou, dáme na pekáč a v rúre upečieme. Počas pečenia podľa potreby podlievame horúcou vodou.
Ešte pred dopečením môžeme kurča obložiť plátkami zeleniny a dopiecť.
Hotové kurča rozdelíme na porcie a obložíme zeleninou, ktorú pokvapkáme citrónovou šťavou. Podávame s varenými zemiakmi alebo s dusenou ryžou.