Kurča po francúzsky

Potrebujeme:

1 kurča, soľ, čierne korenie, 1 kyslá pochúťková smotana, 1 lyžička horčice, 1 lyžica solamylu, 200 g údeného tvrdého syra, 1,5 dl bieleho vína, maslo, olej

Ako na to:

Kurča rozporcujeme.
Na panvicu dáme maslo a olej, na ktorom opražíme kurča. Pridáme čierne korenie, soľ. Trochu podusíme.
Ak je kurča mäkké, vyberieme ho z panvice a dáme ho na pekáč.
Do výpeku dáme solamyl rozmiešaný v bielom víne a pridáme nastrúhaný syr. Necháme syr trochu roztopiť a nakoniec pridáme smotanu zmiešanú s horčicou. Všetko zamiešame a túto zmes nalejeme na kurča, ktoré sme dali na pekáč a necháme v rúre zapiecť.

12.01.2009

Podobné recepty