Kurča po provensálsky
1 kurča, soľ, 70 g údenej slaniny, 1 lyžicu hladkej múky, 3 lyžice oleja, 0,2 l bieleho vína, 0,2 l masoxového vývaru, tymián, bobkový list, 2 paradajky, čierne korenie, rozmarín, zelenú petržlenovú vňať
Ako na to:Kurča rozporcujeme a osolíme. Obalíme plátkami údenej slaniny, ktoré pripevníme niťou alebo ihlicami.
Poprášime hladkou múkou a prudko opečieme na rozohriatom oleji.
Podlejeme bielym vínom a masoxovým vývarom. Pridáme tymián, bobkový list, pokrájané paradajky a 2-3 zrnká čierneho korenia.
Prikryjeme a udusíme takmer do mäkka. Potom pridáme čerstvý rozmarín a dodusíme.
Podávame s nadrobno posekanou petržlenovou vňaťou.