Kurča s cesnakovou plnkou pečené v kapuste
1 kurča
Plnka: 2 rožky, 1 vajíčko, lyžicu masla, slaninu, soľ, čierne korenie, 3 strúčiky cesnaku, trocha mlieka, 0,5 kg kyslej kapusty, rasca, soľ, trocha oleja, 1 veľkú cibuľu
Lyžicu masla vymiešame s trochou soli a vajíčkom. Pridáme na kocky pokrájané rožky, pokrájanú slaninu, čierne korenie, prelisovaný cesnak a trochu mlieka. Dobre zamiešame, aby sa suroviny spojili.
Kurča dobre umyjeme, osolíme a naplníme. Uzavrieme ihlou, alebo pevne zošijeme.
Okoreníme rascou a dáme do sklenej misy alebo hlbšieho pekáča. Podlejeme vodou a dáme piecť. Podlievame výpekom.
Po polhodine pečenia pridáme do nádoby s kurčaťom kvasenú kapustu a podľa potreby pridáme vodu. Kurča aj podľa potreby obrátime a pečieme domäkka.
Nakoniec osmažíme do ružova na troche oleja pokrájanú cibuľu a premiešame s kapustou. Vypneme rúru a necháme 10 minút. Podávame so zemiakovými alebo žemľovými knedľami.