Kurča s karí korením
1 väčšie kurča, 60 g masla, 40 g cibule, na hrot noža karí korenia, 1 kyslasté jablko, 30 g hladkej múky, 2 dcl smotany
Ako na to:Očistené kurča umyjeme, rozštvrtíme a osušíme. Osolíme a na rozpálenom masle opečieme do červena po oboch stranách.
Potom vyberieme a do masla primiešame nadrobno posekanú cibuľu, karí korenie a pridáme opečené kurča. Podlejeme horúcou vodou a prikryté dusíme.
Jablko ošúpeme, postrúhame a pridáme ku kurčaťu. Spolu udusíme do mäkka. Potom kurča vyberieme, šťavu zahustíme múkou, podlejeme horúcou vodou a nakoniec primiešame sladkú smotanu. Chvíľu povaríme a hotovú omáčku prelisujeme.
Kurča upravíme na misu, polejeme omáčkou a podávame.