Kurča s nektarinkovou omáčkou
4 kuracie rezne, soľ, mleté čierne korenie, 1 lyžicu masla, karí korenie, 1 dcl bieleho vína, 2 nektarínky, 10 mandlí, 2 cl pomarančového likéru, 1 lyžičku solamylu
Ako na to:Umyté a osušené rezne jemne naklepeme, potrieme korením a na masle upražíme do zlatista. Zalejeme bielym vínom, prikryjeme a pri strednej teplote dusíme asi 25 minút.
Medzitým ošúpeme nektarínky, vykôstkujeme ich a pokrájame na plátky. Mandle zalejeme vriacou vodou, ošúpeme, nakrájame na pásiky a opražíme na suchej panvici.
Mäso vyberieme, výpek zalejeme likérom, omáčku spojíme so solamylom a ochutíme.
Nektarínky a kuracie mäso ohrejeme v omáčke a podávame posypané mandľami.