Kurča na spôsob bažanta
1 menšie kurča, soľ, 40 g masti, 1 lyžičku cukru, 30 g údenej slaniny, 2 cibule, 100 g koreňovej zeleniny, 1 bobkový list, celé čierne a nové korenie, 2 klinčeky, mäsový vývar, 1 lyžicu ovsených vločiek, 1 dcl červeného vína, citrónovú šťavu
Ako na to:Očistené umyté kurča rozporcujeme a osolíme. V masti skaramelizujeme cukor, pridáme slaninu pokrájanú na malé kocky a všetko spolu opražíme.
Do tohto základu vložíme porcie kurčaťa, pridáme bobkový list, celé čierne korenie a klinčeky, podlejeme mäsovým vývarom a udusíme do mäkka. Šťavu zahustíme ovsenými vločkami. Prilejeme víno a povaríme. Nakoniec ochutíme citrónovou šťavou.