Kurča na uhorský spôsob
1 kurča, 4 cibule, 5 červených zeleninových paprík, 2 štipľavé papričky, 1 väčšiu karotku, paradajkový pretlak, masť, olej, 10 g hladkej múky, mleté čierne korenie, soľ
Ako na to:Očistené a umyté kurča rozporcujeme a osolíme.
Tri cibule nadrobno pokrájame a speníme na masti. Pridáme kurča, podlejeme vývarom alebo vodou a dusíme. Vyčistené papriky, štipľavé papričky a uvarenú karotku pomelieme na jemnom mlynčeku, pridáme lyžicu paradjkového pretlaku, lyžicu oleja, mleté čierne korenie a soľ.
Všetko spolu premiešame a chvíľu povaríme. Pridáme ku kurčaťu, keď je napoly mäkké. Podlejeme a kurča udusíme do mäkka. Podávame s cestovinou alebo s chlebom.