Paľkove prsia
kuracie alebo morčacie prsia, maizenu, bielka, sójovú omáčku, 1 dcl vína, mandle, ananás, ryžu
Ako na to:Kuracie alebo morčacie mäso pokrájame na kocky, osolíme a obalíme v cestíčku. Cestíčko pripravíme z vyšľahaného bielka a z maizeny.
Kocky obaleného mäsa vypražíme na oleji a odložíme nabok. V tom isto oleji opražíme ananás, aby zmäkol.
Následne opäť pridáme na panvicu už predpažené mäsové kocky. Zmes podlievame vínom (najlepšie tokajským) dochuteným sójovou omáčkou a koreninami. Koreniny vyberáme podľa vlastnej chuti. Vhodné sú paprika, čierne korenie, grilovacie zmesi.
Dusíme asi 10-15 minút. Hotovú mäsovú zmes posypeme opraženými mandľami. Podávame s ryžou.