Kurča na paprike
1 kurča, soľ, 100 g masla, 1 cibuľu, 150 g húb, trošku tymiánu, 4 zelené papriky, 250 g ryže, asi ½ l vody, 2 paradajky, syr na posypanie
Ako na to:Kurča umyjeme, osolíme a pečieme na masle v rúre za občasného podlievania vodou asi 30 minút. Potom ho vyberieme, na zvyšnom tuku opražíme posekanú cibuľu a plátky očistených húb.
Po troch minútach zalejeme vriacou vodou, pridáme tymián, papriku pokrájanú na prúžky, vložíme pečené kurča a v rúre ešte asi 15-20 minút pečieme.
Ryžu udusíme, hotovú rozdelíme na taniere, polejeme ju šťavou s paprikami a pridáme porcie kurčaťa. Ozdobíme štvrtinkami paradajok a posypeme strúhaným syrom.