Kuracie Kung-pao (na slovenský spôsob)
Omáčka: 3 PL sójovej omáčky, 3 PL červeného vína, trochu likéru z jarabiny (alebo podobného), 1 ČL plnotučnej horčice, 1 ČL grilovacieho korenia
Ako na to:Kuracie prsia (asi 500 g) pokrájame na rezance, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a necháme postáť niekoľko hodín v chladničke.
Potom poprášime solamylom a dáme na panvicu potretú olejom. Podlejeme vývarom a dusíme asi 20 minút pod pokrievkou. Potom odokryjeme, pridáme na plátky nakrájané šampiňóny a za stáleho miešania odparíme zvyšok vývaru.
Polejeme omáčkou a ešte pár minút miešame. Podávame s ryžou, hranolkami, šalátom z čerstvej kapusty a kukuricou.