Kuracia galantína
1 kurča, mleté bravčové mäso, vajce, soľ, korenie, šampiňóny, červenú kápiovú papriku (nemusí byť), strúhaný syr, strúhanku, majoránku, údenú slaninu
Ako na to:Kurča vykostíme tak, aby zostalo vcelku ako veľký plát mäsa (najlepšie začať od prsnej kosti a vybrať trup, potom opatrne vykostiť krídla a stehná). Plát osolíme a naň položíme plnku vo forme valca.
Plnka: Trochu mletého bravčového mäsa zmiešame s celým vajcom, trochou pokrájaných šampiňónov, kúskami kapie, soľou, korením, majoránkou, lyžičkou strúhanky a trochou strúhaného syra (eidam a pod.).
Kurča s plnkou zavinieme tak, aby vznikla roláda, ktorú položíme na pomastený plech. Kožu na kurčati trochu osolíme a obložíme plátkami údenej slaniny. Podlejeme vodou a dáme piecť.
Pečieme pri teplote a dĺžke ako obyčajné kura. Podáva sa s ľubovoľnou prílohou za tepla alebo studena nakrájané na plátky.