Kuracia pečeň po kardinálsky

Potrebujeme:

600 g kuracej pečene, 50 g údenej slaniny bez kože, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, mleté čierne korenie, 80 g šampiňónov, 3-4 PL kečupu, 1 dcl červeného vína, 2 PL sekaných mandlí

Ako na to:

Pečeň nakrájame na kocky. Do nadrobno pokrájanej roztopenej slaniny dáme najemno pokrájanú cibuľu, trocha opražíme, pridáme nakrájanú pečeň, lisovaný cesnak, mleté čierne korenie a smažíme do ružova.
Pridáme pokrájané šampiňóny, kečup, víno a podusíme. Solíme až nakoniec.
Na tanieroch posypeme sekanými mandľami (najprv ich však sparíme, ošúpeme, trocha opražíme a nasekáme).

26.01.2009

Podobné recepty