Kuracie biele mäso na smotane
600 g kuracích pŕs, cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, mleté čierne korenie, papriku, vegetu, soľ, 2 bobkové listy, sladkú alebo šľahačkovú smotanu, hladkú múku, citrónovú šťavu alebo ocot, cukor
Ako na to:Na rozpálenom oleji opražíme do zlata na jemno pokrájané strúčiky cesnaku a cibuľu, pridáme mäso pokrájané na štvorčeky. Za stáleho miešania pečieme kým mäso nezbelie.
Posypeme paprikou, čiernym korením, vegetou, môžeme pridať i slepačí bujón. Podlejeme vodou, tak aby mäso bolo zakryté. Vložíme bobkové listy a prikryté dusíme do mäkka.
V smotane rozmiešame 2 a pol lyžičky hladkej múky. Túto zmes prilejeme cez sitko k hotovému mäsu. Pustíme varom a odstavíme.
Podľa chuti pridáme ocot, soľ a cukor.