Kung-pao
½ kg kuracieho mäsa (prsia, príp. vykostené tmavé mäso), 2-3 hrste arašidov (alebo posekaných mandlí), ½ lyžičky soli, 1 lyžičku ml.čierneho korenia, ½ lyžičky ml.zázvoru, ½ lyžičky glutasoľ (nemusí byť), 2-3 lyžice solamylu, cca dcl sójovej omáčky, olej, 1 malú chilli papričku alebo 1 strúčik cesnaku (podľa chuti)
Ako na to:Mäso pokrájame na prúžky, v mise zmiešame s polovicou sójovej omáčky, čiernym korením, soľou, zázvorom, solamylom a glutasoľou. Necháme marinovať v chladničke minimálne ½ hodiny (čím dlhšie, tým lepšie, môže byť aj do druhého dňa).
Na panvici zohrejeme olej (cca 4-5 lyžíc), keď chceme jedlo pikantné, opečieme 1 rozdrobenú chilli papričku alebo pokrájaný cesnak.
Pridáme mäso a opekáme zo všetkých strán cca 3-4 minúty, kým nezhnedne. Potom pridáme arašidy a opekáme ďalšie asi 3 minúty. Nakoniec pridáme zvyšnú sójovú omáčku, vtedy to začne prskať a šumieť, mäso zhnedne do finálnej podoby.
Podávame s ryžou a zeleninovou oblohou.