Čína s čerstvou kapustou
kuracie prsia (môže byť aj sójové alebo bravčové), mrazenú zeleninu,1/4 čerstvej kapusty, olej, cibuľu, cesnak, sójovú a worcestrovú omáčku, čierne mleté korenie, mletú papriku, soľ, majoránku, komu aké korenie chutí (môže byt aj chilli), paradajkový pretlak alebo kapiovú pomazánku
Ako na to:Najprv si pripravíme marinádu z oleja, sójovej a worcestrovej omáčky, čierneho korenia, mletej papriky a majoránky alebo iného korenia ktoré máte radi.
Necháme postáť aspoň 5 hodín, nič sa nestane ak bude mäso v marináde aj celú noc.
Namarinované mäso dáme na panvicu a mierne opečieme. Cibuľu pridáme neskôr, aby sa nám počas praženia mäsa nespálila, ďalej pridáme mrazenú zeleninu v akejkoľvek kombinácii, podlejeme vodou a dusíme na miernom ohni, kým sa voda takmer neodparí.
Potom pridáme pretlak alebo kapiovú pomazánku a necháme ešte chvíľu cca 5 min dusiť. Tesne pred koncom pridáme na tenké rezance nakrájanú kapustu(je jedno či je biela alebo červená), prikryjeme a necháme ešte na miernom ohni dusiť 3-5 minút, kapustu nemiešame.
Potom odstavíme a necháme tak asi 10-15 minút, zatiaľ si uvaríme prílohu (ryžu alebo opekané zemiaky).
Tesne pred podávaním všetko spolu zmiešame, kapusta musí byť chrumkavá.
Pri použití sójového mäsa používame na zalievanie vodu, v ktorej sa mäso varilo.