Gruzínske kačacie ragú
Potrebujeme:
1 kg kačice, soľ, 400 g cibule, 60 g paradajkového pretlaku, 60 g masla, 1 dcl bieleho vína, citrónovú šťavu, zelenú petržlenovú vňať, pažítku
Ako na to:Očistenú kačicu rozdelíme na porcie, osolíme a posypeme nadrobno pokrájanou cibuľou, potrieme paradajkovým pretlakom a na rozpustenom masle podusíme.
Pridáme víno, citrónovú šťavu a na jemno posekanú petržlenovú vňať. Kačicu dusíme za občasného podlievania vriacou vodou do mäkka.
Udusenú posypeme posekanou pažítkou. Podávame so sendvičom.
12.01.2009
Podobné recepty
Kačacie prsia s kapustou, Kačacie prsia na grile, Pikantné pečené kačacie stehná, Medové kačacie prsia, Kačica s kiwi, Kačacie stehná na balzamikovom octe, Pečené kačacie prsia s badiánom a slivkovou omáčkou na praženej arašídovej ryži, Kačacie prsia na listových šalátoch s medovou omáčkou, Chrumkavá kačica, Kačacie prsia grilované