Plnené tyčinky

Potrebujeme:

500 g lístkového cesta, 30 g masla, 60 g cibule, 250 g mletého bravčového mäsa, 1 vajce, 20 g posekanej kôprovej vňate, soľ, korenie, 1 žĺtok

Ako na to:

Lístkové cesto rozvaľkáme na tenko na pomúčenej doske a vykrajujeme širšie obdĺžniky, ktoré naplníme plnkou.
Plnka: Na rozpustenom masle opražíme do sklovita nadrobno posekanú cibuľu.
Pridáme zomleté mäso, opražíme a dodusíme na slabom plameni asi 15 minút. Mäsovú zmes necháme trochu vychladnúť, a potom do nej primiešame posekané na tvrdo uvarené vajce, posekanú kôprovú vňať, soľ, korenie a dobre premiešame.
Okraje tyčiniek pritlačíme a po povrchu potrieme rozšľahaným vajcom. Upečieme vo vopred vyhriatej rúre do zlatista.

24.12.2008

Podobné recepty