Rumové pečivo
400 g hrubej múky, 250 g masla, 300 g práškového cukru, 1 lyžicu kakaa, 80 g orieškov, 80 g hrozienok, 1/2 dcl rumu, 2 žĺtka, 1 prášok do pečiva, malinový lekvár, soľ
Ako na to:Z hrubej múky, masla, práškového cukru, žĺtkov a kakaa vypracujeme tuhé cesto. Pridáme pomleté oriešky, posekané hrozienka a dobre premiešame. Nakoniec pridáme prášok do pečiva, ešte raz cesto premiesime a rozdelíme na dve časti.
Prvú vyvaľkáme, dáme na plech a potrieme malinovým lekvárom. Potom vyvaľkáme druhú časť a prekryjeme časť natretú lekvárom. Pomaly pečieme.
Hotový koláč krájame na obdĺžničky, posypeme cukrom a podávame s čajom.