Rumové špičky
15 dkg piškôt, 5 dkg orechov, 1O dkg masla, 1O dkg cukru, 2 PL rumu, 2 PL kakaa
Náplň: 2 varené žĺtka, 2 PL rumu, 3-5 dkg cukru asi 20 okrúhlych piškôt
Utrieme maslo s cukrom, kakaom, pridáme nastrúhané oriešky a rum, pokropené postrúhané piškóty, vanilínový cukor a dobre premiešame. Necháme asi 1/2 hodiny odpočinúť.
Vyvaľkáme valček, nakrájame na kúsky ako na ovocné knedlíky a každý vtiskneme do formičky z bakelitu, zvanej osie hniezdo, vysypané cukrom.
Do stredu tvoríme malíčkom otvor, naplníme kúskom náplne a uzatvoríme. Na dno pritiskneme koliesko piškóty a klepnutím vyklopíme špičku z formy.
Hotové vychladené polievame kakaovou polevou.