Kapor na sardelkách so šampiňónmi
800 g kapra, soľ, mleté čierne korenie, hladkú múku, 4 lyžice oleja, 2 dcl červeného vína, 100 g sterilizovaných šampiňónov, 50 g sardelového masla, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, citrónovú šťavu, 1 lyžicu zelenej petržlenovej vňate posekanej nadrobno
Ako na to:Umytého a očisteného kapra rozporcujeme, osušíme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, poprášime múkou a opražíme v rozohriatom oleji.
Potom zalejeme polovicou vína, pridáme šampiňóny pokrájané na plátky, sardelové maslo, cibuľu posekanú nadrobno a rozotretý cesnak. Okoreníme mletým čiernym korením a dusíme. Keď je kapor takmer mäkký, polejeme ho zvyškom vína, pokvapkáme citrónovou šťavou a dodusíme.
Podávame posypaného zelenou petržlenovú vňaťou posekanou nadrobno.