Kapor po grécky

Potrebujeme:

1500 g očisteného kapra, 30 g soli, 250 g cibule, 100 g oleja, vodu, 30 g cesnaku, 200 g zeleniny (mrkvy, petržlen, zeler), 150 g múčneho masla, 200 g bieleho vína, 300 g kečupu, 100 g kapie, 100 g citrónu

Ako na to:

Cibuľu pokrájame na jemné kolieska, mierne opečieme na oleji, pridáme osolené porcie kapra, opečieme, postriekame vodou a upečieme - dodusíme takmer do mäkka a vyberieme.
Do ostávajúcej šťavy pridáme jemne nastrúhaný cesnak, na slížiky pokrájanú koreňovú zeleninu, opäť postriekame vodou a podusíme.
Do hotovej zmesi pridáme na slížiky nakrájanú kapiu a citrónovú šťavu. Upečeného kapra v šťave krátko podusíme.
Pri podávaní kapra prelejeme pripravenou šťavou.

12.01.2009

Podobné recepty