Baklažánová musaka
1 osoba (2 porcie)
1 baklažán, 1 pór, 2 zemiaky, šálku miešanej zeleninovej zmesi, 2 strúčiky cesnaku, soľ, oregáno, mleté čierne korenie, 2 PL rastlinnej smotany na varenie, mletú červenú papriku, vegetu, 2 ČL Flory
Z baklažánu odstránime hrubú šupu a pokrájame ho na kocky. Na rozohriatej Flore krátko orestujeme na kolieska pokrájaný pór, pridáme očistené na kocky pokrájané zemiaky, osolíme, podlejeme malým množstvom vriacej vody a udusíme do polomäkka.
Do pekáča vložíme baklažán, zemiaky s pórom, miešanú zeleninu a prelisovaný cesnak.
Ochutíme vegetou, mletým korením, soľou a posypeme oregánom. Vytvorenú masu premiešame, zalejeme rastlinnou smotanou a povrch posypeme mletou červenou paprikou.
Dáme zapiecť do rozohriatej rúry na 30 minút.