Zapekaný karfiol s vôňou údeniny

Potrebujeme:

1 balíček mrazeného lístkového cesta (asi 450 g), 3 vajcia, 1 väčší karfiol, 1,5 dcl šľahačkovej smotany, 250 g zemiakov, 150 g údenej klobásy alebo údeného bôčika, soľ, mleté čierne korenie, cukor, strúhaný muškátový oriešok

Ako na to:

Cesto rozmrazíme. Karfiol podelíme na ružičky a uvaríme v osolenej vode. Zemiaky uvaríme v šupke, ochladíme a ošúpeme.
Zemiaky a karfiol zmixujeme.
Pridáme vajcia, smotanu, ochutíme soľou, mletým čiernym korením, cukrom a strúhaným muškátovým orieškom a dôkladne spracujeme.
Cesto rozvinieme, polovicou vyložíme dno a boky ohňovzdornej nádoby.
Polovicu masy rozotrieme na lístkové cesto, rozložíme kolieska klobásy alebo plátky údeného bôčika, prikryjeme zvyškom masy a povrch vyrovnáme. Naň uložíme zvyšok cesta. Pečieme pri teplote 175 stupňov asi 50 minút.

24.12.2008

Podobné recepty