Plnený rezeň

Potrebujeme:

600 g bravčového karé, 4 plátky šunky, 2 varené vajcia, mleté čierne korenie, olej na opekanie, 250 g hlív, 20 g hladkej múky, 1 dcl kyslej smotany, citrónovú šťavu, 1 dcl bieleho vína

Ako na to:

Mäso umyjeme, osušíme utierkou a narežeme 4 rezne. Do každého rezňa urobíme ostrým nožom otvor, mäso trošku naklepeme. Do otvoru vložíme plátok šunky a polovicu rozrezaného vajca. Otvor uzavrieme sklepnutím okrajov rezňa.
Takto pripravené mäso okoreníme a na rozpálenom oleji z obidvoch strán prudko opečieme. Pridáme soľ, očistené, umyté a na malé kúsky pokrájané hlivy, podlejeme vodou a prikryté dusíme do mäkka.
Rezne z výpeku vyberieme, výpek zaprášime múkou, krátko povaríme, odstavíme, pridáme kyslú smotanu a citrónovú šťavu. Nakoniec pridáme víno.
Pred podávaním rezne vložíme do omáčky a spolu zohrejeme. Podávame so zemiakovou kašou.

05.01.2009

Podobné recepty