Pizza s hlivou

Potrebujeme:

Cesto: 20 g droždia, štipka cukru, 150 ml mlieka, 300 g polohrubej múky, vajce, 25 ml oleja, soľ, olej na vymastenie plechu
Obloženie: 250 g hlív, 200 g pečeného kuracieho mäsa bez kostí, 30 g kapár, 100 g kečupu, 100 g tvrdého syra, soľ, mleté čierne korenie, tymián na dochutenie

Ako na to:

Uvarené hlivy pokrájame na rezance.
Z droždia, mlieka a cukru si pripravíme kvások. Do múky pridáme vajce, olej, trošku soli a pripravený kvások. Vymiesime cesto. Miesime ho dovtedy, kým sa prestane lepiť na ruky a na steny nádoby. Dáme ho na teplé miesto vykysnúť.
Po vykysnutí ho dáme na vymastený plech, obložíme kuracím mäsom, kaparami, hlivami, posypeme pochutinami, polejeme kečupom a posypeme strúhaným syrom.
Upečieme v dobre vyhriatej rúre.

04.01.2009

Podobné recepty