Dunajské vlny

Potrebujeme:

500 g masla alebo rastlinného tuku, 350 g cukru, 6 vajec, 350 g polohrubej múky, 1 sáčok prášku do pečiva, 2 lyžice kakaa, 1 pohár zaváraných višní (720 ml), ½ l mlieka, 1 vanilkový pudingový prášok, kôru a šťavu z 1 citrónu, 200 g horkej čokolády, 200 g mliečnej čokolády, 100 g stuženého tuku, tuk na vymazanie plechu

Ako na to:

250 g zmäknutého tuku a 250 g cukru dáme do vyššej nádoby a ručným šľahačom ušľaháme do peny. Postupne pridáme vajcia a ďalej šľaháme, kým nevznikne hladký krém. Zmiešame múku s práškom do pečiva, nasypeme na krém a metličkou premiešame.
Cesto rozdelíme na polovice a do jednej pridáme kakao. Na vymastený plech rozotrieme svetlé cesto, naň opatrne rozotrieme tmavé cesto a povrch uhladíme.
Višne necháme odkvapkať, a potom ich rovnomerne rozložíme na cesto. Plech vložíme do vyhriatej rúry (elektrický šporák 175°C, plyn stupeň 2) a pečieme zhruba 30 minút. Necháme vychladnúť.
Pudingový prášok a 100 g cukru rozmiešame so 6 lyžicami mlieka.
Zostávajúce mlieko privedieme do varu, vlejeme vanilkovú zmes a krátko ovaríme. Za občasného miešania necháme vychladnúť.
250 g masla, citrónovú kôru a šťavu vymiešame do peny a postupne vmiešame vychladnutý puding. Krémom potrieme koláč a uložíme do chladna. Na záver polejeme čokoládovou polevou.

18.01.2009

Podobné recepty