Morčacie prsia Delikates

Potrebujeme:

400 g morčacích pŕs, 80 g sezamových zrniečok, 1 citrón, 1 bielok, 1 viazaničku petržlenovej vňate, 4 lyžice worcestrovej omáčky, soľ, korenie

Ako na to:

Pripravíme si marinádu z pokrájanej petržlenovej vňate, soli, korenia, worcestrovej omáčky a citrónovej šťavy.
Mäso nakrájame asi na 6 cm dlhé pásiky a vložíme do plytkej nádobky. Zalejeme marinádou a odložíme najmenej na štyri hodiny (mäso občas obrátime).
Prsia vyberieme z marinády a necháme odkvapkať. Bielok len mierne vidličkou rozšľaháme. Mäso najprv namočíme do bielka, a potom opatrne obaľujeme v sezamových zrniečkach.
Vyprážame na rozpálenom tuku.

12.01.2009

Podobné recepty